Arriba la Candelaria

Anuncio el evangelio con alegriaEl pròxim dia 2 de febrer celebrem la festivitat de la Candelaria, commemorativa de la Presentació del Xiquet Jesús en el Temple. La Mare de Déu ha donat a llum a la Llum del Món, Jesucrist, i en aquesta festa, Jesús, el nostre salvador, es manifesta a Simeó i a Ana.
L’evangelista Sant Lucas ens narra est fet:

22 Quan van complir-se els dies que manava la Llei de Moisès referent a la purificació, portaren Jesús a Jerusalem per presentar-lo al Senyor. 23 Així ho prescriu la Llei del Senyor: Tot primogènit mascle serà consagrat al Senyor. 24 Havien d’oferir en sacrifici, tal com diu la Llei del Senyor, un parell de tórtores o dos colomins .
25 Hi havia llavors a Jerusalem un home que es deia Simeó. Era just i pietós, esperava que Israel seria consolat i tenia el do de l’Esperit Sant. 26 En una revelació, l’Esperit Sant li havia fet saber que no moriria sense haver vist el Messies del Senyor. 27 Va anar, doncs, al temple, guiat per l’Esperit, i quan els pares entraven amb l’infant Jesús per complir amb ell el que era costum segons la Llei, 28 el prengué en braços i beneí Déu dient:
29 –Ara, Senyor,
deixa que el teu servent
se’n vagi en pau,
com li havies promès.
30 Els meus ulls han vist el Salvador,
31 que preparaves per presentar-lo
a tots els pobles:
32 llum que es reveli a les nacions,
glòria d’Israel, el teu poble.
33 El seu pare i la seva mare estaven meravellats del que es deia d’ell. 34 Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare:
–Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d’altres s’aixequin; serà una senyera combatuda, 35 i a tu mateixa una espasa et traspassarà l’ànima. Així es revelaran els sentiments amagats al cor de molts.
36 Hi havia també una profetessa, Anna, filla de Fanuel, de la tribu d’Aser. Era d’edat molt avançada: havia viscut set anys amb el seu marit, 37 però havia quedat viuda, i ara ja tenia vuitanta-quatre anys. Mai no es movia del temple i donava culte a Déu nit i dia amb dejunis i pregàries. 38 Ella, doncs, es va presentar en aquell mateix moment i donava gràcies a Déu i parlava de l’infant a tots els qui esperaven que Jerusalem seria alliberada.

En el text de Sant Lucas llegim com la família de Jesús compleix amb les tradicions del seu poble. La Llei de Moisés manava que als 40 dies del naixement d’un xiquet, aquest fora presentat en el temple. En presentar-ho calia portar un be i una coloma i oferir-los en sacrifici (el be i la coloma són dos animals inofensius i innocents i la seua sang s’oferia pels pecats dels quals no som innocents.) La Llei deia que si els pares eren pobres podien reemplaçar el be per unes colomes. María i José, van oferir dues colomes.
A l’entrada del temple es troben amb *Simeón, un profeta que anuncia a José i María importants notícies. També és molt important l’acció de la *profetisa Ana.
Després d’aquest interessant fet de la Presentació de Jesús en el temple, la Mare de Déu meditava i pensava en tot açò.

Feliç dia de la Candelaria!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada