Fira-Concurs Experimenta 2017

El darrer 2 d’abril de 2017, un entusiasta alumnat del San Pedro es va presentar per quart any seguit a la Fira-Concurs Experimenta que es celebra en el Museu de les Arts i les ciències Princep Felip.

La Fira-Concurs Experimenta està organitzada per Facultat de Física de la Universitat de València i enguany arriba a las XII edició. Té com objectiu de convertir als estudiants d’ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà) en protagonistes actius i creatius de la física i la tecnologia. Els participants, amb ajuda d’un tutor o tutora del seu centre, desenvolupen un projecte experimental de física i/o tecnologia, i ho exposen en una fira oberta en la qual expliquen i divulguen el seu treball.

Aquest any es presentaven quatre projectes:

  • La mida justa: un joc per a parelles on la precisió amb la mesura dicta al guanyador.
  • Làmpada multicolor amb leds monocromàtics: una demostració que tots els colors del Arc de San Martí es poden crear a partir dels bàsics.
  • Aire condicionat per efecte Peltier: una forma de generar fred gràcies als materials semiconductors.
  • El cilindre metabòlic: un forma experimental senzilla de calcular el metabolisme basal de qualsevol persona.

En definitiva, la presentació al gran públic de 3 mesos de treball on es junten coneixements teòrics amb la pràctica, la programació i l’electrònica, la biologia i els modes de vida.

Una experiencia molt gratificant encara que no van guanyar cap premis ja que el nivell del «contrincants» era molt alt pero  que ben segur quedarà per sempre en la memòria del nostre alumnat. En properes entregues coneixerem més sobre aquesta jornada.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.