Menció d’Honor del públic i del jurat per als alumnes de 4t d’ESO de Tecnologia en Experimenta 2015

Fira Experimenta 2015_InvitacióDesprés de l’experiència del 2013, on ens vam presentar per primera vegada al concurs i que va ser tan beneficiós per l’alumnat, i la del 2014 en la que vam obtindre la segona menció d’honor per part del jurat amb la nostra impressora 3D i que,evidentment, va emocionar també als participants,  enguany ens hem  tornat a presentar en dos projectes de gran qualitat. El resultat és el a continuació relatem.

Què és Experimenta?

Per als que no coneixeu la Fira Experimenta, es tracta d’un concurs anual que organitza la Facultat de Física de la Universitat de València, que aquest 2015 arriba a la desena edició del concurs “EXPERIMENTA” 2015, que pretén convertir als estudiants d’ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà) en protagonistes actius i creatius de la Ciència.

Feria Experimenta_02Experimenta 2015

El diumenge 26 d’abril de 2015, al les Arqueries del Museu de les Ciències Princep Felip, els estudiants van mostrat els seus treballs i l’explicaran al públic demostrant que han entés el projecte i que col·laboren en la divulgació científica.

Aquest any, l’alumnat de 4t d’ESO de Tecnologia, amb la guia de Baltasar Ortega Bort, i en la inestimable col·laboració de Nacho Rueda y Ernesto Navarro (pare de dos alumnes del centre), van presentar dos grans projectes:

  • Sumobot: un projecte que està basat en les baralles de Sumo reals, en els quals dos robots exactament iguals barallen per tirar a l’altre del «Dojo». Són de fàcil muntatge i disseny simple, que han estat programat perquè, segons la informació que rebin gràcies als sensors externs, actuen d’una forma determinada.
  • Robot Air Hoquei: un projecte que consisteix a adaptar un Air Hoquei perquè pugui jugar un sol jugador. El segon jugador ha estat substituït per un robot que detecta la posició i la trajectòria del disc per interceptar-ho i evitar que entri per la seva porteria. Una idea que vam agafar del blog Ciència y Cacharreo, que hem anat adaptant i resolent els problemes que ens han anat sortint.

Com a resultat del seu treball, i després de les deliberacions, els alumnes del projecte Air Hockei Robot van aconseguir:

Menció d’Honor 1 per part del jurat

Menció d’Honor 1 per part del públic

el que significa que es van quedar molt prop d’obtenir el primer premi en les dos categories en les que participava (concretament a 7 vots de emportar-se a casa el primer premi del públic i en un meritori segon lloc en el del jurat)

Volem felicitar a tot l’alumnat de 4t ESO de tecnologia pel seu treball en els darrers mesos i que van estar tot el matí del diumenge explicant la construcció i funcionament dels dos projectes a tots els assistents, quedant-se pràcticament sense veu al final de la jornada.

  • Projecte Sumobot: Pablo Jarque Zafra, Lola  Carro Escamez, David Monzón Sanchez, Pablo Bermúdez Gea, Vera Mladenova Kostova, Diego Rosado Garcia.
  • Projecte Air Hockei Robot: Eric Padilla Olmedo, Patricia Garcia Tamarit, Vicente Catalán Pazos, Mlanie Ortega López, Lauren Stoean, Raquel Cócera Novella.

I, a continuació, algunes imatges del projecte i del diumenge.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.